Com hem pogut abandonar la serva i el seu aroma? Era el fruit favorit de la padrina, que les menjava al punt, quan són toves i la seva carn s’ha tornat compota. La servera era un imprescindible de totes les cases pageses de mitja muntanya i per nosaltres era un deure aconseguir fer-ne un producte que la posés en valor. La nostra melmelada transmet l’aroma i l’acidesa de les serves menjades al punt de maduresa, sense amagar totalment la seva astringència. Val la pena provar-la!
Ingredients: serves madures, sucre de canya daurada ecològic, suc de llimones ecològiques.
Aquesta melmelada única, lleugerament àcida, amb aromes resinosos i florals, es menja a cullerades. Del fruit de la gavernera, també anomenat gavarra, gavarró, escaramuix, tapacul o gratacul, només se n’aprofita la polpa vermella que envolta llavoretes i pèls urticants. Aquesta substància és una bomba de vitamina C i el seu gust intens és inoblidable.
Ingredients: gavarres, pomes ecològiques, sucre de canya daurada ecològic i suc de llimones ecològiques.
El saüquer serveix per curar constipats, per tenyir la llana, per fumar, per xiular, per jugar, per cuidar l’hort… i dels seus fruits en surt una melmelada exquisida. Seleccionem el fruit ben madur, en traiem la grana i hi afegim poma per donar textura i reduir l’ús de sucre. El resultat és una melmelada de color intens, que recorda la mora i el nabiu, amb un toc especial.
Ingredients: baies fresques de saüquer, pomes ecològiques, sucre de canya daurada ecològic, suc de llimones ecològiques.
Melmelada artesanal de mandarines de les Terres de l'Ebre. Recomanada per esmorzar amb torrades. Textura densa amb un sabor àcid que li dona unes petites porcions de ratlladura de pell de la mandarina.
INGREDIENTS: mandarina (67%), sucre ros de canya (30%), llimona (3%) i canyella. Tot de cultiu ecològic.
Una melmelada eixerida com aquest fruit injustament oblidat. D’origen llunyà, el ginjoler es cultiva a casa nostra des de fa segles. La seva fusta és apreciada dels lutiers i altres artesans de la fusta, i amb el seu fruit en podem fer una melmelada sorprenent. El gust i la textura recorden el dàtil o la figa seca, amb qui comparteix propietats emoŀlients i potència nutritiva.
Ingredients: gínjols, sucre de canya daurada ecològic, suc de llimones ecològiques.
Era un repte fer una melmelada d’aranyons, i ho hem aconseguit! Hem estat anys buscant la recepta perfecta per a posar en valor aquest fruit espinosíssim. Els aranyons són recoŀlectats un per un a les bardisses del nostre entorn i el resultat és una melmelada pels que busquen emocions fortes. Recorda algunes de les llaminadures més comercials, però evidentment amb ingredients 100% naturals.
Ingredients: aranyons, pomes ecològiques, sucre de canya daurada ecològic i suc de llimones ecològiques.
La més clàssica de les melmelades silvestres, el seu sabor et retorna instantàniament a la infància. Nosaltres utilitzem mores de marge (res de varietats híbrides sense espines) hi traiem tot el pinyol i hi afegim molt poc sucre per mantenir el seu esperit salvatge.
Ingredients: mores, sucre de canya daurada ecològic i suc de llimones ecològiques.