Una melmelada eixerida com aquest fruit injustament oblidat. D’origen llunyà, el ginjoler es cultiva a casa nostra des de fa segles. La seva fusta és apreciada dels lutiers i altres artesans de la fusta, i amb el seu fruit en podem fer una melmelada sorprenent. El gust i la textura recorden el dàtil o la figa seca, amb qui comparteix propietats emoŀlients i potència nutritiva.
Ingredients: gínjols, sucre de canya daurada ecològic, suc de llimones ecològiques.
Descripció: L’olor recorda a una melmelada de fruits del bosc, la textura lleugerament granulada fa evident el gerd i la castanya. Gust dolç amb un toc afruitat. De colors marrons i rosats. Combina genial amb formatges.
Ingredients: Castanya torrada, gerds, sucre i llimona. Sense llet, sense ous. Sense gluten. Apte per vegans.
Melmelada artesanal de mandarines de les Terres de l'Ebre. Recomanada per esmorzar amb torrades. Textura densa amb un sabor àcid que li dona unes petites porcions de ratlladura de pell de la mandarina.
INGREDIENTS: mandarina (67%), sucre ros de canya (30%), llimona (3%) i canyella. Tot de cultiu ecològic.
El saüquer serveix per curar constipats, per tenyir la llana, per fumar, per xiular, per jugar, per cuidar l’hort… i dels seus fruits en surt una melmelada exquisida. Seleccionem el fruit ben madur, en traiem la grana i hi afegim poma per donar textura i reduir l’ús de sucre. El resultat és una melmelada de color intens, que recorda la mora i el nabiu, amb un toc especial.
Ingredients: baies fresques de saüquer, pomes ecològiques, sucre de canya daurada ecològic, suc de llimones ecològiques.
Com hem pogut abandonar la serva i el seu aroma? Era el fruit favorit de la padrina, que les menjava al punt, quan són toves i la seva carn s’ha tornat compota. La servera era un imprescindible de totes les cases pageses de mitja muntanya i per nosaltres era un deure aconseguir fer-ne un producte que la posés en valor. La nostra melmelada transmet l’aroma i l’acidesa de les serves menjades al punt de maduresa, sense amagar totalment la seva astringència. Val la pena provar-la!
Ingredients: serves madures, sucre de canya daurada ecològic, suc de llimones ecològiques.
Melmelada de tomàquet elaborada artesanalment amb tomàquet Montserrat i herbes mediterrànies. Sense pectina afegida i amb sucre morè de canya sense refinar. Ideal per acompanyar plats de carn i formatges, per elaborar salses o per menjar sobre una torrada.
INGREDIENTS: tomàquet (65%), sucre ros (32%), llimona (3%) i herbes aromàtiques (orenga, sajolida i farigola). Tot de l'agricultura ecològica.
ORIGEN: Garraf i Vallès (producció), Garraf (elaboració) PRODUCTOR/DISTRIBUÏDOR: Grupdem/Queviure
Aquesta melmelada única, lleugerament àcida, amb aromes resinosos i florals, es menja a cullerades. Del fruit de la gavernera, també anomenat gavarra, gavarró, escaramuix, tapacul o gratacul, només se n’aprofita la polpa vermella que envolta llavoretes i pèls urticants. Aquesta substància és una bomba de vitamina C i el seu gust intens és inoblidable.
Ingredients: gavarres, pomes ecològiques, sucre de canya daurada ecològic i suc de llimones ecològiques.